Pokemon World!

Wciel się w Kieszonkowego Stworka i dołącz do nas!

#1 2009-11-12 09:55:49

Materus

Zgniatacz pająków... xD

5630426
Punktów :   

O pewnej ważnej postaci... czyli o mnie! xD

Elo, mam na imię Mateusz (mój pseudonim to Materus) i mam 12 lat. Zarejestrowałem się tutaj na forum, ze względu, że Dark to mój przyjaciel i chciałem mu pomóc z rozbudowaniem forum... ale dość o mnie. Teraz napiszę trochę o tym, czego wymagam od graczy, którzy się do mnie zapisali.

Wiedza
Wymagam od każdego gracza znajomości regulaminu forum, tak samo jak regulaminu gry. Jeżeli przyłapię kogoś podczas gry, że go nie zna, to dostaje ostrzeżenie, jeśli jednak przyłapię go podczas zapisu, to nie dostaje ostrzeżenia, tylko od razu zaprzeczę przyjęcia go.

Zapisy

Zapisy będą w osobnym temacie, jednak tutaj napiszę jak ma wyglądać podanie.

Kod:

[b]Pokemon:[/b]
[b]Nick:[/b]
[b]Wiek:[/b]
[b]Płeć:[/b]
[b]Start:[/b]
[b]Portret pokemona:[/b]
[b]Samotnik/Grupowicz:[/b]
[b]Charakter pokemona:[/b]
[b]Historia pokemona:[/b]
[b]Styl gry:[/b]
[b]Cel/cele:[/b]
[b]GG:[/b]

*Pokemon - wpiszcie jakim pokemonem chcecie zaczynać.
*Nick - nick pokemona (orginalnie pokemon nazywa się ..., ale nick to jakby jego drugie imię).
*Wiek - wpiszcie wiek postaci (jeśli wpiszecie "0" to znak dla mnie, że chcecie zaczynać od wyklucia w jajku).
*Płeć - wiadomo, samiec, samiczka lub obojniak (ponieważ niektóre pokemony nie mają płci).
*Start - wpiszcie w jakim miejscu chcecie zaczynać.
*Portret pokemona - musicie tam wstawić sprite i backsprite swojego pokemona.
*Samotnik/Grupowicz - napiszcie czy chcecie podróżować samemu, czy w grupie. Ale uwaga! Można podróżować tylko ze swoją rodziną, więc na początku nie można mieć towarzyszy (rodzina się nie liczy). Towarzyszów będzie można dołączyć, kiedy spotka się jakiegoś poka, który będzie chciał z tobą podróżować. Jeśli podróżujesz z rodziną (można podróżować tylko z mamą i z tatą, którzy z czasem odejdą od ciebie (z powodu śmierci, zmęczenia (w tedy wrócą do domu) lub bóg wie co...), to wpisz ich nicki i ich postać (jakimi pokami są). I jeszcze jedno zastrzeżenie - rodzice mogą być tylko takimi samymi pokami jak ty, lub jego ewolucją (np. jesteś Charmanderem, to np. mama może być Charmelionem, a tata Charizardem).
*Charakter pokemona - Napiszcie o zaletach, jak i o wadach swojej postaci (nie przyjmuję poków idealnych). Chciałbym żebyście się tutaj trochę rozpisali.
*Historia pokemona - napiszcie tutaj jakąś ciekawą historię swojej postaci. Jeśli wpisaliście we wieku "0 lat" to musicie tutaj napisać historię swoich rodziców. Uwaga! Ten punkt musi być bardzo rozbudowany, więc postarajcie się z napisaniem go. To ogólnie ten punkt decyduje czy was przyjmę, czy nie.
*Styl gry - (Komedia, Mrok, Sława i Romantyzm) Jest to bardzo ważny punkt, ponieważ na jego podstawie mam wam wymyślać fabułę. Otóż do każdego z tych 4 kategorii macie przydzielić punkty (od 1, do 5 (nie ma liczby 0). Napiszę tutaj trochę o tych kategoriach.

Komedia (gra pełna różnych absurdów i zabawnych sytuacji)
1 - Brak jakichkolwiek śmiesznych sytuacji - wszystko na poważnie.
2 - Zabawne sytuacje zdarzają się bardzo rzadko, a reszta sytuacji to poważne sytuacje.
3 - Zabawne sytuacje zdarzają się czasami.
4 - Zabawne sytuacje zdarzają się bardzo często.
5 - Dowcipy na każdym kroku.

Mrok (życie na krawędzi poza prawem)
1 - Brak jakichkolwiek mafijnych powiązań.
2 - Wasza rodzina jest wplątana w coś złego (jakiś napad lub coś podobnego).
3 - Ktoś z waszej rodziny pracuje dla jakiegoś gangu i jest tylko ich pionkiem.
4 - Ktoś z waszej rodziny jest jednym z ważnych członków jakiegoś gangu. (nie możesz być to ty)
5 - Ktoś z waszej rodziny jest szefem jakiegoś gangu. (nie możesz być to ty)

Sława (chcesz zostać sławny)
1 - Jestem skryty i nie mam ochoty pokazywać się wszystkim pokemonom, żeby stać się sławny.
2 - Zostać sławnym pokemonem to moje skryte marzenie.
3 - Zostać sławnym pokemonem to moje wielkie marzenie i chcę to każdemu powiedzieć, a później spróbuję swoich sił.
4 - Nieustannie próbuję wszystko robić, żeby ktoś mnie docenił i zaproponował rolę w jakimś filmie, czy coś...
5 - Mam Talent to moje drugie imię (przynajmniej tak mi się wydaje), więc chcę pokazać się na jakimś konkursie (najlepiej "Mam Talent" XD ) i go wygrać!

Romantyzm (podobają ci się pokemony płci przeciwnej (Uwaga! Nie preferuje ostrych treści erotycznych. Chodzi tylko o to, żeby np. zdobyć dziewczynę/chłopaka))
1 - Nie interesuje mnie nic z tej kategorii.
2 - Lekko podobają mi się pokemony płci przeciwnej
3 - Podoba mi się jakiś pokemon, ale boję się mu okazać tej miłości.
4 - Zakochałem/zakochałam się aż do bólu w jakimś pokemonie i chcę mieć go za swoją dziewczynę/swojego chłopaka.
5 - Chcę mieć koniecznie dziecko z jamś pokemonem płci przeciwnej!

Takie info: Niektóre z tych wszystkich punktów we stylu gry to przykłady. Jeśli chcecie mieć np. 4 punkty w romantyźmie, a ten mój przykład, który napisałem, wam nie odpowiada, to napiszcie o co w nim będzie chodziło.

*Cel/cele - (można mieć max. 3 cele) napiszcie tutaj o swoich celach życiowych, np. że chcecie zostać żołnierzem pokemon lub np. handlarzem (podań bez ciekawego celu nie przyjmuję).
*GG - wpiszcie tutaj swój nr. GG - będzie mi potrzebny, no chyba, że nie zostaniecie przyjęci.

I od razu mówię, że nie przyjmuję takich ludzi, którzy:
- mają nick z małej litery
- mają w nicku jakieś numerki
- mają nick napisany "pokemoniastym" pismem
- we swoim nicku mają jakiś znaczek
- nie piszą poprawnie (czyt. wszystko z małej litery itp.
Powód - takie sobie moje widzimisię!

Pisownia
Oczekuję w miarę dobrej pisowni ortograficznej i interpunkcyjnej. Jeśli jesteś dyslektykiem, to i tak nie obowiązuje cię ten punkt. Możesz mnie nawet pytać: "A dla czego? Przecież dyslektycy...", a ja i tak odpowiem: "A od czego jest Word??". Oczywiście każdemu może się czasem przytrafić jakiś jeden, lub dwa błędy i ja to rozumiem.

Edytowanie postów
Nie daję możliwości graczom którym odpisuję edytowania postów, zarówno jak w podaniu o przyjęcie, tak samo jak w grze.

Podpis
Każdy gracz pod moją opieką musi mieć w podpisie pewien tekst pisany "centerem ("Center" to wyśrodkowanie)" (taki przykład jest podany w temacie "Regulamin gry"), oprócz tego dochodzi do niego zakładka "Towarzysze", "Ulubiony smak" (słodki/słony/kwaśny/gorzki), "Ekwipunek" (wymagany jest do tego jakiś pojemnik, torba lub coś innego (bez tego możemy mieć tylko Trzymany przedmiot) ewentualnie inne zakładki.

Forum Knock Out
Forumowe Knock Out'y to w pewnym sęsie żółte kartki - jeśli dostaniesz 3 Forum Knock Out'y to wylatujesz z mojej listy ludzi, którym odpisuję. Forum Knock Out można dostać za:

- niestosowanie się do punktu "Pisownia"
- nie uzupełnianie podpisu co najmniej co tydzień (wyjątki są gdy gracz jest nieobecny)
- nie usprawiedliwienie się przed nieobecnością minimalnie tygodniową
- narzekanie na mnie i na moją pracę
- i in.

Termin
Określiłem sobie taki termin odpisów - minimalnie 1 odpisanie na 2 dni (no chyba, że jestem nieobecny).

Ok, to chyba koniec. Jeśli przeczytaliście ten temat, to możecie się już zapisać.

http://img394.imageshack.us/img394/179/paikagladiator.jpg

Stopka forum

RSS